Inlagd matjesillfilé

Inlagd matjesillfilé
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Anders Levén
Anders Levén

Inlagd matjesillfilé

7

8 ingredienser

40 min

Matjesill med smak av dill, kryddpeppar och rödlök. Låt gärna stå och dra något dygn innan du äter den.

Ingredienser

portioner4
  • 2 matjessillfiléer
  • 1 rödlök
  • 1 dillkvist

Lag:

  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 kryddpepparkorn
  • skalen från rödlöken

Gör så här

  1. Börja med att koka ihop lagen enligt 3-2-1 principen. Mät upp vatten och socker i en kastrull.
  2. Koka upp och lägg i kryddpepparkornen och rödlöksskalen. Häll i ättikan när vattnet har svalnat.
  3. Vattna ur sillfiléerna i 20 minuter och sila bort skalen från lagen.
  4. Lägg fileérna i en burk och häll över lagen.
  5. Skär rödlöken i ringar och tillsätt den. Toppa till sist med en tjock dillkvist.