Inlagd matjesillfilé
Inlagd matjesillfilé
8 ingredienser
40 min
Matjesill med smak av dill, kryddpeppar och rödlök. Låt gärna stå och dra något dygn innan du äter den.
Ingredienser
- 2 matjessillfiléer
- 1 rödlök
- 1 dillkvist
Lag:
- 3 dl vatten
- 2 dl strösocker
- 1 dl ättiksprit 12 %
- 2 kryddpepparkorn
- skalen från rödlöken
Gör så här
- Börja med att koka ihop lagen enligt 3-2-1 principen. Mät upp vatten och socker i en kastrull.
- Koka upp och lägg i kryddpepparkornen och rödlöksskalen. Häll i ättikan när vattnet har svalnat.
- Vattna ur sillfiléerna i 20 minuter och sila bort skalen från lagen.
- Lägg fileérna i en burk och häll över lagen.
- Skär rödlöken i ringar och tillsätt den. Toppa till sist med en tjock dillkvist.