Tortilla Española

Tortilla Española
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Anders Levén
Anders Levén

Tortilla Española

159

3 steg att laga

6 ingredienser

15 min

I Spanien är tortilla inte ett bröd, utan en rund omelett med fyllning som är väldigt populär.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 0,5 kg potatis
  • 6 ägg
  • 2 gul lök
  • olivolja
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och skär löken och potatisen i tunna skivor. Stek i stekpanna med olivolja och tillsätt salt.
  2. Lägg ner potatisen och löken i en skål. Vispa upp äggen och blanda ordentligt med potatisen och löken. Häll olivolja i en panna och rör i potatisblandningen. Stek på svag värme.
  3. När allt börjar få färg (efter cirka 4 minuter) vänds tortillan. Glöm inte att tillsätta mer olivolja innan du släpper ner den igen. En tallrik underlättar vändningen.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julmys

Så skapar du en stämningsfull jul

Tips!

Läs mer