
Fondue från alla hörn
Fondue från alla hörn
Ingredienser
Att doppa:
- 300 g lax (rå i tärningar)
- 200 g skalade räkor
- 200 g pilgrimsmussla
- 400 g oxfilé, i tärningar (2 x 2 cm)
- paprika
- gul lök
- champinjoner
- salladskål
- bröd
Fondue 1:
- basilika, hackad
- 2 sardeller (rak modell)
- 2 msk pinjenötter, rostade
- 2 klyftor vitlök
- 1 röd chilifrukt
- 1 dl olivolja
- 0,69 l hönsbuljong
Fondue 2:
- 3 dl vitt vin
- 1 dl sherry
- 1,5 dl Västerbottensost, riven
- 1,5 dl riven emmentalerost
- 1 klyfta vitlök
- cayennepeppar och salt
- ev Kirschwasser
Fondue 3:
- 1 dl olivolja
- 2 msk curry
- 1 msk ingefära
- 1 kanelstång
- 1 msk garam masala
- 3 dl kokosmjölk
- salt, peppar, koriander
Gör så här
- Fondue 1: Mixa som en pesto och värm sedan försiktigt i buljongen och koka upp.
- Fondue 2: Värm vinet med sherryn och rör ut den rivna osten utan att koka. Pressa i vitlök och krydda med cayennepeppar och salt och ev kirschwasser.
- Fondue 3: Låt kryddorna fräsa i oljan en stund. Häll över kokosmjölk och koka upp. Smaka av med salt och peppar och tillsätt koriander före servering.
- Nu är det bara att doppa grönsaker (delade i lagom bitar), kött och räkor i de olika fonduerna. Man kan förstås variera med andra grönsaker.