Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Fondue från alla hörn
Fondue från alla hörn
Betyg: 4.25 av 5 (4 röster)
4
Spara
Av:
Anders Levén
Från:
Köket
30
ingredienser
Fest
Ingredienser
portioner
Att doppa:
300 g lax (rå i tärningar)
200 g skalade räkor
200 g pilgrimsmussla
400 g oxfilé, i tärningar (2 x 2 cm)
paprika
gul lök
champinjoner
salladskål
bröd
Fondue 1:
basilika, hackad
2 sardeller (rak modell)
2 msk pinjenötter, rostade
2 klyftor vitlök
1 röd chilifrukt
1 dl olivolja
0,69 l hönsbuljong
Fondue 2:
3 dl vitt vin
1 dl sherry
1,5 dl Västerbottensost, riven
1,5 dl riven emmentalerost
1 klyfta vitlök
cayennepeppar och salt
ev Kirschwasser
Fondue 3:
1 dl olivolja
2 msk curry
1 msk ingefära
1 kanelstång
1 msk garam masala
3 dl kokosmjölk
salt, peppar, koriander
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Fondue 1: Mixa som en pesto och värm sedan försiktigt i buljongen och koka upp.
Fondue 2: Värm vinet med sherryn och rör ut den rivna osten utan att koka. Pressa i vitlök och krydda med cayennepeppar och salt och ev kirschwasser.
Fondue 3: Låt kryddorna fräsa i oljan en stund. Häll över kokosmjölk och koka upp. Smaka av med salt och peppar och tillsätt koriander före servering.
Nu är det bara att doppa grönsaker (delade i lagom bitar), kött och räkor i de olika fonduerna. Man kan förstås variera med andra grönsaker.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut