BBQ-karré med cole slaw
BBQ-karré med cole slaw
22 ingredienser
Fläskkarré som grillas med hemgjord bbq-sås och serveras med coleslawsallad.
Ingredienser
- 800 g fläskkarré
- 1 gul lök
- 1 morot
- 1 tsk malen kryddpeppar
- 1 tsk chilipulver
- 2 msk rökt chilifrukt (eller chilipasta)
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad rosmarin
- vatten
BBQ-sås
- 1 msk honung
- 0,5 dl japansk soja
- 2 msk ketchup
- 2 msk grillkrydda
- 0,5 dl olja
Coleslaw
- 400 g rödkål [ca ett halvt huvud]
- 2 dl majonnäs
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl ananasjuice
- 1 klyfta vitlök
- salt
- kummin
- peppar
Gör så här
- Skär grönsakerna och lägg i en kastrull tillsammans med köttet. Häll på vatten så att det täcker. Krydda och låt koka ca 1 timme. Låt karrén svalna i spadet över natten.
- Köttet penslas med BBQ-sås innan grillning.
- BBQ-sås: Blanda alla ingredienser och pensla köttet.
- Cole slaw: Skiva rödkålen och skålla den i hett vatten. Pressa vitlök. Blanda rödkålen med majonnäs, crème fraiche, ananasjuice och kryddor.
- Grilla köttet antingen helt eller i skivor. Servera med cole slaw och ugnsstekt vitlök.