• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Fläskkorv med rotmos

Fläskkorv med rotmos
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Anders Levén
Anders Levén

Fläskkorv med rotmos

6 steg att laga

15 ingredienser

55 min

Riktig husmanskost som får det att vattnas i munnen!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 ringar fläskkorv, à cirka 250 g
  • 1 gul lök
  • 6 kryddpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • vitpeppar
  • salt
  • vatten
  • 2 morötter
  • 1 kålrot
  • 0,5 kg potatis
  • ingefära, mald
  • salt
  • 10 kryddpeppar, hela korn
  • persilja, till servering
  • senap, till servering

Gör så här

  1. Picka korven och lägg den i en rymlig kastrull. Häll på vatten så att det täcker korven. Tillsätt salt, lagerblad, kryddpepparkorn, vitpeppar och lök.
  2. Sjud under svag värme i 15-20 minuter. Lyft upp korven och lägg den på ett fat vid sidan om.
  3. Skala och dela morötterna och kålroten. Lägg ner dem i korvspadet och tillsätt eventuellt vatten och kryddor.
  4. Skala potatisen och lägg den i en gryta med lättsaltat vatten. Koka upp, sänk sen värmen och låt sjuda i cirka 20 minuter.
  5. Mosa morötterna och kålroten när de blivit mjuka. Pressa potatisen och blanda ner den i rotfruktsmoset. Krydda eventuellt med lite av buljongen.
  6. Servera den kokta korven tillsammans med moset, senap och hackad persilja.