Grönsaksfylld röding i folie

Grönsaksfylld röding i folie
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Anders Levén
Anders Levén

Grönsaksfylld röding i folie

8

10 ingredienser

Ingredienser

portioner4
  • 1,5 kg röding, hel (eller regnbåge)
  • 100 g champinjoner, hackade
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 bit rotselleri, fintärnad
  • timjan, basilika
  • salt
  • peppar
  • 8 skivor mjuka tunnbröd
  • potatis, kokt
  • 100 g smör

Gör så här

  1. Tvätta fisken, klipp av fenorna och skölj väl. Stek rotselleri, champinjoner och lök i smör och krydda med salt och peppar.
  2. Fyll fisken med grönsakerna, smör och örter. Krydda i buken och salta runt om. Slå sedan in fisken i folie några varv. Grilla direkt på glöd eller i ugn på 200 grader tills fisken är klar (cirka 20 minuter).
  3. Ät fisken med några skivor potatis och grönsaksfyllningen i det mjuka tunnbrödet. Den här rätten kan också med fördel göras i förväg.