Grönsaksfylld röding i folie
Grönsaksfylld röding i folie
10 ingredienser
Ingredienser
- 1,5 kg röding, hel (eller regnbåge)
- 100 g champinjoner, hackade
- 1 gul lök, hackad
- 1 bit rotselleri, fintärnad
- timjan, basilika
- salt
- peppar
- 8 skivor mjuka tunnbröd
- potatis, kokt
- 100 g smör
Gör så här
- Tvätta fisken, klipp av fenorna och skölj väl. Stek rotselleri, champinjoner och lök i smör och krydda med salt och peppar.
- Fyll fisken med grönsakerna, smör och örter. Krydda i buken och salta runt om. Slå sedan in fisken i folie några varv. Grilla direkt på glöd eller i ugn på 200 grader tills fisken är klar (cirka 20 minuter).
- Ät fisken med några skivor potatis och grönsaksfyllningen i det mjuka tunnbrödet. Den här rätten kan också med fördel göras i förväg.