Finsmakarens spätta
Finsmakarens spätta
15 ingredienser
40 min
Spätta med dubbel fisksmak!
Ingredienser
Färsen:
- 100 g gäddfärs
- 2 dl vispgrädde
- 1 ägg
- 100 g färska räkor
- en rejäl knippa dill
- salt
- vitpeppar, grovmalen
Spättorna:
- 8 rödspättafiléer
- vetemjöl
- ägg
- 100 g smör
- 1 dl majsolja
- 150 g champinjoner
- smör, att bryna i
- 400 g potatis, nykokt
Gör så här
- Färsen: Kyl en matberedare i frysen. Mal sedan gäddan och mixa den med salt. Tillsätt grädde och ägg. Färsen skall bli slät och inte hinna bli varm.
- Hacka räkorna grovt, även dillen skall skäras. Blanda räkor och dill med färsen, krydda ordentligt.
- Spättorna: Sätt ugnen på 200 grader. Fördela färsen på hälften av spättafiléerna. Lägg de resterande filéerna på toppen som en sandwich. Vänd filéerna först i mjöl och sedan i vispat ägg. Stek genast i smör/olja. Låt dem gå efter i ugnen ca 15 min på 200grader.
- Servera med smörbrynta champinjoner och nykokt potatis.