Stekt spätta med brynt smör, rödlök, pepparrot och kapris
Stekt spätta med brynt smör, rödlök, pepparrot och kapris
9 ingredienser
25 min
Stekt spätta med utsökt och smakrik smörsky.
Ingredienser
- 4 rödspättafiléer (à 150 g)
- smör, att steka i
- salt
- vitpeppar
- 100 g smör
- 2 rödlökar
- 100 g färsk pepparrot, finriven
- 1 dl kapris
- potatis, till servering
Gör så här
- Koka potatisen i lättsaltat vatten.
- Skala och finhacka rödlöken och riv pepparroten. Vik spättan dubbel, salta och peppra och stek i smör.
- Bryn 100 gram smör i en stekpanna. Lägg i rödlöken, kaprisen och pepparroten och låt allt koka ihop lite.
- Lägg upp spättan på tallrikar och slå över smörblandningen. Garnera med lite extra pepparrot. Servera potatisen till.