Pastarullar fyllda med spenat, cashewnötter, tomatsalsa och blandad sallad

Pastarullar fyllda med spenat, cashewnötter, tomatsalsa och blandad sallad
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Anders Dalbom
Anders Dalbom

Pastarullar fyllda med spenat, cashewnötter, tomatsalsa och blandad sallad

15 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 400 g nötfärs
  • 8 pastaplattor (lasagne)
  • 100 g cashewnötter
  • 2 morötter
  • 4 tomater
  • 2 msk honung
  • 0,5 citron, skalet
  • 50 g spenat
  • salladsmix
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 dl mjölk
  • smör
  • olja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Stek nötfärsen i smör och olja. Krydda med salt och peppar. Rosta nötterna.
  2. Blanda ner dem i färsen och låt dem steka med en stund. Finhacka en halv
  3. Rödlök. Skär ner tomaterna grovt. Ha ner lök och tomater i en kastrull med
  4. Lite olja. Tillsätt honung och låt det koka ihop.
  5. Dela pastaplattorna i två delar. Lägg ner dem i kokande vatten och koka
  6. Enligt anvisning på paketet. Lägg upp pastaplattorna att rinna av på en
  7. Handduk. Salta på dem.
  8. Blanda ner spenat och salsa i färsen och lägg röran på de avrunna
  9. Pastaplattorna. Vik över eller rulla ihop.
  10. Finstrimla morötterna och andra rödlökshalvan. Lägg ner strimlorna att bli
  11. Krispiga i iskallt vatten en stund. Blanda ihop med salladen i en skål.
  12. Droppa över lite olivolja. Blanda creme fraiche och mjölk i en skål. Lägg
  13. Upp pastarullarna på tallrikar. Ringla över cremefraiche- och
  14. Mjölkblandningen. Raspa över citronskal och avsluta med sallad.