• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Choklad med färska bär

3 röster
2 h
4
Choklad med färska bär
Foto: TV4

Chokladkräm smaksatt med rom. Serveras med citronmarinerade bär och vispad grädde.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

2 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 200 g mörk choklad
  • 4 dl grädde
  • 200-400 g färska bär, (hallon, blåbär, jordgubbar)
  • 10 färska myntablad
  • 1 citron
  • 1 msk muscovadosocker
  • 3 msk rom
  • grädde, till servering

Gör så här

  1. Koka upp grädde och smält ner chokladen under omrörning. Smaksätt med lagrad rom.
  2. Portionera i uppläggningsskålar/fat och låt svalna i kylskåp eller på en bänk tills krämen stelnat.
  3. Pressa saften ur citronen, blanda ner muscovadosockret, rör om tills det smält. Strimla myntabladen fint, vänd ner bären försiktigt i sockerlagen. Vispa kvarvarande grädde som garnityr. Lägg upp tillsammans med chokladen.
7 oktober 2014