Anders och Idas vinnande bidrag i finaltävlingen på temat bröllopstårta. Det här receptet ger två tårtor - en täckt med marsipan och en med italiensk maräng.
Koka bären till en sylt tillsammans med syltsockret enligt anvisning på syltsockrets förpackning. Låt svalna helt. Smaksätt sylten med finrivet limeskal och limejuice
Vispa grädden fluffig. Blanda med sylten. Ställ i kylen medan du gör resten.
Chokladmousse
Vispa ihop alla ingredienser så att det precis går ihop, ca 30 sekunder. Ställ in bunken i kylen i 15 minuter.
Tag fram bunken och vispa upp till fluff. När du tar fram bunken så kommer kakaon ha lagt sig som ett tjockt skum på ytan, ser knasigt ut men är helt rätt.
Italiensk maräng
Koka vatten och socker i en kastrull till 121 grader, börja vispa äggvitorna i en rostfri bunke vid 110 grader till en hårt skum.
Häll den kokande sockerlagen i en tunn stråle medan du vispar äggvitorna på låg hastighet. Vispa snabbt någon minut, sedan på låg hastighet tills den ljummen.
Montering
Vispa grädden. Fyll en spritspåse med grädden
Bred ut chokladmousse på den understa bottnen till varje tårta. Lägg på en mellanbotten på varje. Spritsa en sträng grädde längs med kanten på varje, det stoppar sylten från att glida ut över kanten. Bred ut drottningsylt innanför gräddkanten. Lägg på den översta bottnen.
På den tårta som ska kläs med marsipan så spritsar du resterande grädde över och runt om. Jämna till med en spatel.
Kavla ut den vita marsipanen tunt och täck den ena tårtan med den. Garnera med den färgade marsipanen i önskad form.
Fyll en spritspåse med den italienska marängen. Spritsa marängen runt hela tårtan. Bränn av med brännare.