Klassisk gräddtårta med smak av sommaren. Mellan lager av tårtbottnar varvas sötyrlig rabarberkompott och jordgubbskräm med vanilj. Garnera med säsongens bär, marsipanfigurer och rostad vit choklad.
marsipan, röd, grön, gul, blå och svart färg för att göra OS ringarna på tårtan
300 g blandade bär (t ex blåbär och jordgubbar)
Gör så här
Botten
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker riktigt fluffigt. Sikta i övriga ingredienser, blanda ihop. Grädda i 40 minuter.
Fyllning 1
Ansa och skär rabarbern i cm-stora bitar. Blanda rabarbern med socker och vaniljsocker i en kastrull. Låt småkoka utan lock i 20 minuter. Rör om då och då. Låt kompotten kallna.
Fyllning 2
Skiva jordgubbar till andra fyllningen och blanda med vaniljkvarg.
Garnering
Sätt ugnen på 175 grader. Strö ut chokladknapparna på ett bakplåtspapper. Har du inga knappar kan du riva chokladen grovt.
Tillaga chokladen 5-10 mitt i ugnen tills de fått lite färg.
Vispa grädden.
Skär ut marsipan i önskade figurer.
Montering
Skär tårtbotten i tre delar. Fördela fyllning ett på den första bottnen. Lägg på en botten och bred på fyllning två. Lägg på den sista bottnen. Bred på vispad grädde, runtom och ovanpå.
Garnera med bär, rostad choklad och marsipanfigurer.