Ananaspaj toppad med Limoncello

11 röster
1h
4

Söt paj fylld med ananas och crème fraiche, toppas med jordgubbar och Limoncello.

Dryckesförslag: Limoncello

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
1h
4

Du behöver

Pajdeg

  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl

Fyllning

  • 500 g krossad ananas på burk
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 0,75 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnering

  • Limoncello
  • jordgubbar
  • citronmeliss
  • florsocker

Gör så här

  1. Pajdeg
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut degen i en form.
  3. Förgrädda ca 5 minuter.
  4. Ta ut den förgräddade pajbottnen och öka ugnstemperaturen till 225 grader.
  5. Fyllning
    Häll upp ananasen i ett durkslag så att den får rinna av.
  6. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen och bred ut den över pajbottnen.
  7. Grädda pajen i 30–40 minuter.
  8. Låt pajen svalna före servering.
  9. Dekoration och servering
    Dekorera ovanpå med skivade jordgubbar och citronmeliss.
  10. Pudra florsocker över pajen.
  11. Stänk över lite Limoncello och/eller servera i ett glas bredvid.
20 december 2017

Fler goda recept