Ananaspaj med vaniljvisp

Foto: Tv4
Ananaspaj med vaniljvisp
10 ingredienser
45 m
En söt och frisk ananaspaj med vaniljvisp blir ett härligt avslut på helgens middag.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Pajdeg
- 150 g smör
- 1,5 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Fyllning
- 3-4 förp krossad ananas
- 2 dl crème fraîche
- 1 ägg
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
Servering
- vaniljvisp
Gör så här
Pajdeg
- Rör ihop rumstempererat smör, strösocker, vetemjöl och bakpulver.
- Platta ut degen i en pajform.
Fyllning
- Häll ut ananasjuicen från burkarna med krossad ananas.
- Blanda ananasen med crème fraiche, ägg, strösocker och vaniljsocker.
- Häll fyllningen i pajformen. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter.
Servering
- Vispa vaniljvisp och servera.