Ananaspaj med vaniljgrädde

NYHET
Ananaspaj med vaniljgrädde
Foto: Tv4

Ananaspaj med vaniljgrädde

14 ingredienser

30 min

Den här goda ananaspajen med vaniljgrädde blir extra festlig genom att serveras i fina glas på fot.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Pajdeg

  • 150 g smör
  • 0,75 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • 1 burk krossad ananas (ca 150 g avrunnen vikt)
  • 1 ägg
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Vaniljgrädde

  • 3 dl grädde
  • 250 g mascarpone
  • 1 krm vaniljpulver

Servering

  • ca 20-24 färska hallon
  • guldpulver

Gör så här

Pajdeg

  1. Blanda samman alla ingredienser till pajdegen.
  2. Tryck ut degen i en pajform (eller fyra portionsformar).

Fyllning

  1. Blanda ihop fyllningen och häll den i pajformen.
  2. Grädda pajen i airfryer på 160 grader i ca 20 minuter.

Vaniljgrädde

  1. Vispa grädde med mascarpone och vaniljpulver till en krämig konsistens.

Servering

  1. Skeda upp paj i botten på fyra glas.
  2. Toppa med 3-4 färska hallon och spritsa grädde över.
  3. Pudra över guldpulver och dekorera med fler hallon.