Ananaspaj med kokosglass

Ananaspaj med kokosglass
Foto: Tv4

Ananaspaj med kokosglass

Av: Manneh - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

2 h

En söt och frisk ananaspaj med kokosglass kan bli ett perfekt avslut på en festlig middag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Pajdeg

  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl riven kokos
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning

  • 800 g krossad ananas
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ananas (till servering)

Glass

  • 2 ägg
  • 4 msk strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl kokosmjölk, krämig (kokosgrädde)
  • 2 dl riven kokos

Gör så här

Pajdeg

  1. Rör ihop smör, strösocker, vetemjöl, kokosflingor och bakpulver.
  2. Platta ut degen i en pajform som är ca 27 centimeter i diameter.

Fyllning

  1. Häll ut sockerlagen från den krossade ananasen.
  2. Blanda ananasen med creme fraiche, ägg, strösocker och vaniljsocker.
  3. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ugnen på 175 grader i 40 minuter.

Glass

  1. Knäck äggen i en bunke och tillsätt strösocker. Vispa till en ljus och fluffig smet med elvisp.
  2. Vispa grädden medelhårt.
  3. Tillsätt den vispade grädden, vaniljsocker och kokosmjölk i äggvispet. Blanda till en jämn smet.
  4. Tillsätt kokosflingor och blanda till en jämn smet.
  5. Häll glassmeten i en burk med lock och frys in i minst två timmar.