Ananaspaj med kokosglass

Foto: Tv4
Ananaspaj med kokosglass
17 ingredienser
2 h
En söt och frisk ananaspaj med kokosglass kan bli ett perfekt avslut på en festlig middag.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Pajdeg
- 150 g smör
- 1 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl riven kokos
- 2 tsk bakpulver
Fyllning
- 800 g krossad ananas
- 2 dl crème fraîche
- 2 ägg
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 ananas (till servering)
Glass
- 2 ägg
- 4 msk strösocker
- 3 dl vispgrädde
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl kokosmjölk, krämig (kokosgrädde)
- 2 dl riven kokos
Gör så här
Pajdeg
- Rör ihop smör, strösocker, vetemjöl, kokosflingor och bakpulver.
- Platta ut degen i en pajform som är ca 27 centimeter i diameter.
Fyllning
- Häll ut sockerlagen från den krossade ananasen.
- Blanda ananasen med creme fraiche, ägg, strösocker och vaniljsocker.
- Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ugnen på 175 grader i 40 minuter.
Glass
- Knäck äggen i en bunke och tillsätt strösocker. Vispa till en ljus och fluffig smet med elvisp.
- Vispa grädden medelhårt.
- Tillsätt den vispade grädden, vaniljsocker och kokosmjölk i äggvispet. Blanda till en jämn smet.
- Tillsätt kokosflingor och blanda till en jämn smet.
- Häll glassmeten i en burk med lock och frys in i minst två timmar.