Ananas- och marängpaj

26 röster
2 h 30 m
4

Bjud på en ananas- och marängpaj som dessert efter maten, den här blir riktigt frasig och god.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
2 h 30 m
4

Du behöver

  • 3-4 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl florsocker
  • 1 ananas
  • 1,5 dl rörsocker
  • 200 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • glass
  • jordgubbar
  • färsk citronmeliss
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Maräng
    Sätt ugnen på 80 grader varmluft, och klä en plåt med bakplåtspapper. Vispa upp äggvitan tills den är ganska fast och tillsätt sockret i två omgångar, vispa ihop tills du har en härlig glansig maräng. Sikta i florsocker, ta lite i taget och blanda försiktigt tills du har en jämn maräng.
  2. Häll ut smeten på bakplåtspappret och jämna till med en slickepott så den blir jämn och ganska tunn, sedan in i ugnen och grädda i 2 timmar. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar i ugnen för att torka ut ordentligt.
  3. Ananas
    Skala ananasen och tärna den i lagom stora bitar, cirka 1x1 cm. Ta fram en ugnssäker form cirka 28 cm i diameter. Häll i ananasen i formen och strö över ca 1 dl rörsocker och låt stå.
  4. Ta fram smör och vetemjöl och en bunke, skär ner smöret i bitar och blanda med 0,5 dl rörsocker samt vetemjölet. Blanda tills man får en smulig deg.
  5. Ta fram den hemmagjorda marängen och lägg över ananasen i formen, ta sedan smuldegen och strö över. Ta formen och ställ in i ugnen i cirka 30 minuter i varmluftsugn på 200 grader.
  6. Servering
    Servera tillsammans med glass och toppa med jordgubbar och citronmeliss.
Kökets dryckesbrev

laddar fler recept...

Laddar fler recept...