• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Amerikanska pannkakor - glutenfria

Amerikanska pannkakor - glutenfria
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Amerikanska pannkakor - glutenfria

3 steg att laga

13 ingredienser

20 m

Jessica Frejs fluffiga, glutenfria pannkakor är ett underbart inslag på brunchen.

Ingredienser

8 portioner
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl havremjöl (glutenfritt)
  • 1 dl majsmjöl
  • 0,5 dl rismjöl
  • 0,5 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • smör, till stekning

Servering

  • blåbär
  • lönnsirap
  • smör

Gör så här

  1. Vispa ihop alla ingredienser och låt stå och svälla i 5 minuter.
  2. Hetta upp en liten stekpanna och stek i lite smör. Vänd när den fått fin färg och stek hastigt på andra sidan.
  3. Servera med lönnsirap, smör och blåbär.