Älgcarpaccio

algcarpaccio
Foto: TV4

Älgcarpaccio

0

9 ingredienser

1 h

Carpaccio gjord på älgfilé med parmesanost och rostade solroskärnor.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4
  • 200 g älgbiff
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • rucolasallad
  • solroskärnor, rostade
  • parmesanost, riven
  • olja
  • vinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Panera biffen slät. Gnid in salt och svartpeppar.
  2. Värm grillpannan med olja tills pannan är het. Lägg ner biten tills den fått fina linjer. Vänd och upprepa. Lägg åt sidan.
  3. När den svalnat lägg in i frysen 40 min.
  4. Skär sen tunna skivor.
  5. Lägg upp med tillbehören.