Bönsallad med rödlök

Bönsallad med rödlök
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Alexandra Zazzi
Alexandra Zazzi

Bönsallad med rödlök

11

7 ingredienser

10 min

En matig bönsallad är ett utmärkt tillbehör till grillat. Eller varför inte servera den tillsammans med lättrostat bröd som ett tilltugg!

Ingredienser

portioner4
  • 1 förp kidneybönor
  • 1 rödlök, strimlad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • olivolja
  • balsamvinäger
  • persilja, finhackad
  • 1 liten pepparfrukt

Gör så här

  1. Skala och strimla rödlöken. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Blanda sen löken och vitlöken tillsammans med resten av ingredienserna i en skål.
  3. Låt gärna bönsalladen stå en halvtimme före servering så att smakerna hinner dra åt sig.