Tiropita (fårostpaj)

Alexandra Zazzi
Alexandra Zazzi

Tiropita (fårostpaj)

3

1 steg att laga

10 ingredienser

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 500 g tinad filodeg
  • 300 g fetaost
  • fryst spenat
  • gul lök
  • 3 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 2 dl olivolja (eller smör)
  • 1 dl mjölk
  • persilja
  • salt

Gör så här

  1. Blanda fårost, spenat, persilja, lök, ägg och ströbröd i en skål. Lägg 7 filoark på en plåt. Pensla med olja eller smör, bre över fyllningen och lägg på resten av filodegen. Pensla med oljan mellan varje filo. Skär pajen i bitar (eller markera med kniv), häll över mjölken och grädda i ugnen i 40 min i 175 grader.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Abba Kolja i dill o räksås

Goda fiskrecept

5 goda fiskar som passar till vardags

Läs mer