Äkta tiramisu med amaretto

Äkta tiramisu med amaretto
Foto: TV4

Äkta tiramisu med amaretto

Av: Pamela - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

20 m + 3 h

Klassisk tiramisu med mascarpone och amaretto, som det ska vara.

Dryck: Moscato d’Asti

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 4 äggulor
  • 150 g florsocker
  • 400 g mascarpone
  • 2 äggvitor
  • 200 g savoiardikex
  • 3 koppar starkt kaffe/espresso
  • 0,5 dl amarettolikör (eller konjak)
  • 150 g mörk choklad

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Vispa äggulorna och florsocker till en pösig smet och blanda med mascarpone.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i mascarponesmeten.
  3. Doppa kexen hastigt i espresso blandat med Amaretto. Lägg dem i en form (ca 25x30 cm). Varva med mascarponesmeten och riven choklad. Ställ i kylen minst 3 h.