Äggröra med vintertryffel

Tina Nordström KM

Äggröra med vintertryffel

7 ingredienser

20 m

Äggröra med vintertryffel är en god liten rätt att servera som förrätt eller som en del av en buffé.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 30 g smör
  • 6 äggulor
  • 2 ägg (små)
  • 0,75 dl grädde
  • salt
  • rågbröd (mörkt till servering)
  • vintertryffel (till servering)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Smält hälften av smöret i en kastrull.
  2. Vispa ihop en smet av övriga ingredienser med en gaffel.
  3. Häll smeten i kastrullen och rör ihop äggröran med en visp på medelhög värme. Låt det inte blir för varmt utan låt det gå sakta tills det blir krämigt.
  4. Avsluta med resten av smöret och salt.
  5. Servera på en skiva mörkt rågbröd och riv tryffel över.