Äggande parfait

Foto: TV4
Äggande parfait
7 ingredienser
1h 20m
Parfait med smak av äggtoddy, serveras med konjaksfyllda äggskal.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Parfait
- 3 äggulor
- 3 msk strösocker
- 1,5 dl vispgrädde
Servering
- 1 tsk kakao
- 1 tsk Nescafé
- 1 tsk florsocker
- cognac
Gör så här
- Knäck äggen, när du knäcker äggen så spara skalen och skölj ur dem ordentligt och låt dem torka, och separera gulan från vitan.
- Vispa en äggtoddy av äggulor och strösocker.
- Vispa grädden.
- Blanda toddy och grädde försiktigt och häll upp i glas (gärna på fot, så det blir festligt) och frys i 45 minuter minst.
- Gör en liten grop i mitten av parfaitsmeten.
- Blanda kakao, florsocker och nescafé och pudra över vid serveringen.
- Häll konjak i äggskalen och placera en ägghalva i gropen på varje parfait.