Äggande parfait

Äggande parfait
Foto: TV4

Äggande parfait

1

7 steg att laga

7 ingredienser

1h 20m

Parfait med smak av äggtoddy, serveras med konjaksfyllda äggskal.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Parfait

  • 3 äggula
  • 3 msk strösocker
  • 1,5 dl vispgrädde

Servering

  • 1 tsk kakao
  • 1 tsk Nescafé
  • 1 tsk florsocker
  • cognac

Gör så här

  1. Knäck äggen, när du knäcker äggen så spara skalen och skölj ur dem ordentligt och låt dem torka, och separera gulan från vitan.
  2. Vispa en äggtoddy av äggulor och strösocker.
  3. Vispa grädden.
  4. Blanda toddy och grädde försiktigt och häll upp i glas (gärna på fot, så det blir festligt) och frys i 45 minuter minst.
  5. Gör en liten grop i mitten av parfaitsmeten.
  6. Blanda kakao, florsocker och nescafé och pudra över vid serveringen.
  7. Häll konjak i äggskalen och placera en ägghalva i gropen på varje parfait.