Ägg i toast med grönsaksröra

2 röster
4
Ägg i toast med grönsaksröra
Foto: TV4

Servera ägg i toast som mellanmål, lunch eller liten kvällsrätt. Extra god blir den med en grönsaksröra till.

Visa mer
4

Du behöver

  • 4 3 cm tjocka vita brödskivor
  • 4 ägg
  • 50 g smör
  • salt och grovkrossad svartpeppar

Gönsaksröra:

  • 2 tomater
  • 0,5 röd paprika
  • 1 liten zucchini
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skär tomaterna i klyftor och skär bort kärnorna. Ansa zucchinin och skär den i mindre bitar. Skär paprikan i strimlor. Skala och skär löken i klyftor. Fräs löken sakta i oljan på svag värme, så att den blir genomskinlig. Lägg i zucchini, paprika och tomat och låt alltsammans puttra på svag värme i ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  2. Skär ut fyra stycken 3 cm tjocka brödskivor. Nyp ur en urgröpning i varje brödskiva, ca 1/2 cm djup och 5 cm i diameter. Fräs brödet med urgröpningen neråt i smör.
  3. Vänd brödskivorna och knäck ett ägg i varje urgröpning. Låt brödskivorna steka på låg värme tills äggen stelnat. Krydda med salt och malen vitpeppar. Servera genast till gönsaksröran.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...