After eight-snittar

after eight snittar
Foto: Helén Pe
Frida Skattberg porträtt
Frida Skattberg porträtt

After eight-snittar

8 ingredienser

30 min

Busenkla snittar med smak av mintchokladen After eight. Den perfekta julkakan som går fort att baka och passar både stora och små.

Ingredienser

portioner stycken
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 3,75 dl vetemjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 3 msk ljus sirap
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 20 after eight

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. Dela After eight-plattorna i tre delar.
  2. Nyp ihop alla ingredienser utom After eight till en smidig deg. Om degen smular är det bara att tillsätta lite mer sirap och knåda vidare. Den kommer att gå ihop, även om det ibland kan ta en stund.
  3. Dela degen i tre delar och rulla varje del till en längd lika lång som plåten. Lägg dem på plåten med jämna mellanrum.
  4. Tryck ihop After eight-bitarna två och två jämsides med varandra. Tryck sedan ner dem i degen.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–11 minuter. Ta ut och låt stelna en aning innan du skär dem i snittar.