Abborrfilé med kantareller

Abborrfilé med kantareller
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Abborrfilé med kantareller

8 ingredienser

Mycket av den delikata aromen sitter i skinnet, och därför är det viktigt att abborren fjällas - inte flås - innan den filéas. Kantareller är klassiskt tillbehör - nyfångad abborre och färska kantareller hör till sommarens stora kulinariska begivenheter. När det gäller att fjälla abborren kan du be om hjälp i fiskdisken.

Ingredienser

portioner
  • 4 abborrar (à 400-500 g)
  • 200 g kantareller
  • 1 gul lök
  • 1 kruka färsk persilja
  • 40 g smör
  • vetemjöl, till panering
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Fjälla abborrarna. Det är rätt svårt om man aldrig tidigare prövat på det. Gör så här så går det lättare: Sätt en träpinne i munnen på fisken, håll i pinnen och dra en fjällare eller en skalkniv emot dig. Befinner du dig inomhus fjällar du fisken enklast under vatten i en balja så att inte fjällen skvätter omkring.
  2. Filéa fisken, rensa svampen, skala och hacka löken. Hacka persiljan. Stek svamp och lök i lite smör på medelhög värme
  3. i en stekpanna.
  4. Mjöla, krydda och stek abborrfiléerna i smör på medelhög värme i 2-3 minuter per sida.