Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Asiatisk kycklinggryta
Asiatisk kycklinggryta
Betyg: 2.5 av 5 (6 röster)
6
Spara
Från:
Nyhetsmorgon
16
ingredienser
Grytor
Kyckling
Kycklinggryta
Så väljer du rätt kyckling i butik
Ingredienser
portioner
4 kycklingfiléer
2 förp kokosmjölk
1-2 burkar crème fraîche
1 förp Tom Ka kryddpasta
1 msk kalvfond
2-3 klyftor vitlök
1 tesked currypasta (grön)
ca 2 msk gurkmeja
5-6 limeblad
2 förp bambuskott, strimlade
250 g sockerärtor
2 röda paprikor
salt
ca 2 msk gurkmeja
sweet chilisås till servering
basmatiris
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Skär kycklingfilén i centimetertjocka kuber. Fräs i matolja eller smör i
En stor gryta. Hacka limebladen och vitlöken fint.
När filébitarna fått lite färg häller man i limebladen, vitlökshacket,
Kokosmjölken, creme fraichen, kalvfonden, currypastan och kryddpastan.
Koka upp och smaka av.
Strimla paprikan och ha i den i grytan tillsammans med bambuskottstrimlorna. Låt allt puttra i 15-20 minuter. Ha i gurkmeja så
Att grytan blir gul - obs inte för mycket då kan det bli beskt.
Finstrimla till slut sockerärtorna och lägg ner i grytan som nu inte får
Koka igen. Gör den det kommer ärtorna att bli gråa och fula.
Servera med ris (tillagas efter anvisningarna på paketet) och sweet chilisås.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut