8 grymma grillprylar

Älskar du att grilla? Eller känner du en grillnörd...eller kanske en glad grillamatör? Här är 8 grymma grillprylar som ger dig ha-begär!

1. Glöm klassiska grillspett!

Grillspett i all ära, men att ha en grillkorg för grönsakerna är en riktig höjdare!  Nu slipper du vissa brända bitar. Nu kan du glasera, grilla och plocka bort de grönsakerna som redan är klara. Bra va! (Finns hos bland annat Elgiganten, Granngården och Byggmax)

2. Grilla pizza - går det?

Såklart det gör! Med en pizzasten fördelas värmen och skyddar pizzabotten att brännas vid. 

Tål upp till 800 grader. (Finns bland annat hos Clas Ohlson, Kitchentime och Biltema)

3. Grillark - vad är det?

Det här är en mästerlig uppfinning! Rulla in din mat i pappersark av olika träslag och grilla. Blötlägg arken i 10-15 min innan användning och forma dem sedan till små paket som du lägger på grillen. Paketen gör att maten ångas, samtidigt som den får en fantastisk röksmak . Fyll arken med den mat du önskar, men just cederträ passar utmärkt till skaldjur, fisk,nöt, fläsk och kyckling. (Finns bland annat hos Burgerstore och Bagaren och kocken)

4. Flexibla grillspett

Okejdå.... grillspett är faktiskt rätt bra - om de går att böja på som det här! Då spelar det ingen roll hur liten, stor, rund eller avlång grill du har. Mer följsamt och enkelt än så här blir inte ett grillspett! (Finns hos bland annat Grillshopen, Kitchentime och Bluebox)

5. Vakummarinerare

När du precis lärt dig allt om marinering dök den här mojängen upp! En snabbmarinerare som rymmer 2.5 liter och marinerar och mörar både kött, fisk och grönsaker på bara några minuter. Den smarta marineraren gör att vakuum bildas inne i burken så att porerna i maten öppnas och marinaden kan snabbt och djupt marinera. Processen innebär även att köttet möras och maten får både underbara smaker och skyddas mot värmen som uppstår när det steks eller grillas. 

(Finns bland annat hos, Frapp, Bluebox och Kitchentime).

6. Lax-halster

Nej, man vill ogärna att övriga ingredienser tar smak av fisken på grillen... ett fiskhalster är oslagbart och gör att fisken inte fastnar och bränns vid. (Finns bland annat hos Cervera, Åhléns, Bauhaus).

7. Köttmöraren

Med det här redskapet mörar du köttet i ett nafs! Köttmöraren rullar du längs med köttet för att möra och på så sätt absorberas marinader och kryddor mycket lättare in i köttet. (Köttmörare finns bland annat hos Bauhaus, Bagaren och kocken och Åhléns).

8. Även en grillkung tar tempen

För att nå perfektion använder de allra flesta grilltermometrar, såväl proffskock som amatör. Stunden vid grillen blir betydligt mer avslappnad med en liten temp som säger till när ditt kött är rare, medium eller well done! (Termometrar finns i många olika prisklasser hos bland annat Cervera, Clas Ohlson och kitchentime).