Bakredskap header

16 smarta prylar för hemmabaket!

Chokladpraliner, baguettebak, tårtglasering eller klassiskt muffinsbak - här är redskapen som gör bakningen till ett rent nöje!

Dekorera tårtor som ett proffs!

Skulle du också vilja göra tårtor med perfekta kanter, glansigt överdrag eller rolig topping? Med en tårtsnurr och en spatel blir tårtpiffandet så mycket roligare och enklare! Perfekt att göra en vacker festtårta till bröllop, dop eller födelsedag!

Silikonmattan som håller koll på baket!

När du väl börjat baka på silikonmatta kommer du undra hur du tidigare kunnat baka! Silkonmattan ligger still på bordet och underlättar såväl bullbaket som marsipan- och pepparkaksbaket. Den har även förtryckta längdskalor, vinklar och cirklar. Tål maskindisk och värme upp till 230 grader.

Bagarens bästa vän

En köksassistent är ett drömredskap om du gillar att baka! Denna maskin från Ankarsrum har allt och lite till en baknörd behöver! 

Gör vackraste pralinerna!

Har du provat att göra chokladdraperade kulor så vet du att doppa-i-choklad-momentet kan vara nog så kladdigt! Med chokladgafflar blir jobbet så mycket enklare och resultatet blir superproffsigt!

Ett måste!

Inget bak utan slickepott! Punkt. Pastellrosa slickepottar från Cervera.

Måste nr 2

Så självklart - bakbunkar! Dessa har smarta gummifötter på de stora bunkarna och måttangivelser på de mindre bunkarna. Finns hos Cervera.

Sprits-drömmar!

Vilken dröm! Tänk att lätt som en plätt dekorera vackra mönster och blommor på tårtan! Med många olika tyllmunstycken kan du nu dekorera tårta och cupcakes som ett proffs! Finns hos bland annat Lightinthebox och Leilas general store.

Gör baket till ett rent nöje!

Med en mixer kan du inte bara göra juicer, smoothies, röror och såser med. Blanda din frosting eller fyllning till bullarna med retrostiliga Smeg-mixern eller vispa den godaste och fluffigaste grädden med Bosch snygga elvisp. 

Kak-stämpel

Att göra mönster i kakor är bland det roligaste som finns - och barnen älskar enkelheten och den effekt som blir. 

Finns olika mönster hos Bagaren och kocken och Leilas General store.

Kakformar

Ja visst... en till självklarhet i köket. En springform med löstagbar kant och en klassisk sockerkaksform - sen är det bara att börja baka! Springform från Cervera och roséfärgad sockerkaksform från Leilas General store.

Stilrena måsten hos baknörden!

En gräddsifon är perfekt att använda till såväl bakverk, tårtor som kaffedrinkar. Med den här sifonen får du fem gånger så mycket volym som med en elvisp. Grädden håller sig dessutom upp till 10 dagar i kylskåpet. Finns hos bla Cervera och Bagaren och Kocken.

Degskrapan i rostfritt stål från Mason & Cash är greppvänlig och bladet är tunt och flexibelt vilket gör det enkelt att lyfta, skära, vända och plocka upp degbitar och kakor från bakbordet. 

Till frukostnörden!

Älskar du långfrukost, brunch eller bara gillar att baka bröd? Då är den här baguetteformen något för dig! Ger perfekt stora bröd och eftersom formen är perforerad i botten får brödet en fin färg runt om. Finns hos bland annat Bagaren och Kocken.