• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Zenias örtomelett

örtomelett
Foto: TV4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Zenias örtomelett

9 steg att laga

16 ingredienser

30 m

Smakrik örtomelett med stenbitsrom och yoghurt, en vardagsmiddag med persika smaker. Superenkel att göra och lätt att variera efter vad du tycker om eller har hemma!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • ca 1 dl valnötter
  • 6 ägg
  • 0,5 tsk malen gurkmeja
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 klyfta vitlök
  • olja (till stekning)

Örter (tips nedan)

  • 1 knippe färsk persilja
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 knippe färsk dill
  • 0,5 purjolök (den gröna delen)

Serveringsförslag

  • yoghurt
  • bröd
  • stenbitsrom

Gör så här

  1. Tvätta alla örter och låt rinna av ordentligt i en sil. Finhacka sedan örterna, purjolöken och vitlök, ställ åt sidan.
  2. Grovhacka valnötterna.
  3. Knäck äggen i en skål, tillsätt gurkmeja, salt, peppar, mjöl och bakpulver.
  4. Vispa äggen med en handvisp en stund tills allt är ordentligt blandat. Vänd i örterna, purolök, vitlök och valnötterna. Blanda allt ordentligt.
  5. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Häll i äggblandningen, jämna försiktigt till omeletten i stekpannan. Täck sedan med ett lock och låt tillagas på medelvärme i ca 15-20 minuter.
  6. När omeletten stelnat så håll locket på plats och häll av vätskan och oljan som finns i stekpannan.
  7. Lägg en stor tallrik eller lock över stekpannan och vänd upp och ner tills omeletten hamnar i tallriken/locket. Låt sedan omeletten glida ner i stekpannan och få stekas på andra sidan i ca 10-15 minuter. Om du har svårt att vända på hela omeletten kan du istället dela den i 4 delar och vända varje bit för sig.
  8. Stäng av värmen och låt omeletten vila i stekpannan några minuter, lägg sedan upp i en tallrik.
  9. Servera med yoghurt och rom eller annat önskat tillbehör!