• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Zeinas vegetariska gryta

21 röster
20 m
4

Denna vegetarisk gryta innehåller det bästa av två världar - svenska råvaror i säsong och mängder av smak från Nordafrikanska kryddor. En klimatsmart middag att lägga på minnet!

20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 morötter
  • 2 rödbetor
  • 200 g rotselleri
  • 150 g potatis
  • 2 rödlökar
  • olja (till stekning)
  • 1 msk ras el hanout (nordafrikansk krydda)
  • 4-5 msk tomatpuré
  • ca 6 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 lagerblad
  • 1 burk kikärtor [400 g]
  • salt
  • peppar

Servering

  • 4 port couscous

Gör så här

  1. Hacka grönsakerna i stora bitar. Strimla löken.
  2. Hetta upp olja i en stor gryta och börja med att steka löken tills den får lite färg. Tillsätt ras el hanout och stek under omrörning.
  3. Vänd i tomatpuré och stek lite till.
  4. Häll över hett vatten, smula i buljongtärningarna och tillsätt lagerbladen.
  5. Lägg i kikärtor och alla grönsaker i såsen och låt koka tills grönsakerna mjuknar.
  6. Servera med couscous.
  7. Glöm inte att matsortera skal från rotfrukter och lök för en mer hållbar matlagning, och njut av din vegetariska gryta. /Köket-redaktionen
21 mars 2020