Yvonnes kycklingpanna med chorizo

Yvonnes kycklingpanna med chorizo
Foto: TV4
Yvonne Ryding
Yvonne Ryding

Yvonnes kycklingpanna med chorizo

Av: Yvonne Ryding

Från: Sveriges mästerkock VIP

15 ingredienser

En krämig gryta på kycklingfilé och grönsaker med sting från chorizokorv. Tips! En perfekt rätt att lägga i matlådan och som dessutom går utmärkt att frysa!

Ingredienser

  • 600 g kycklinginnerfilé
  • 3 chorizokorvar
  • 2 morötter
  • 1 grön paprika
  • 1 gul lök (stor)
  • 1 chilifrukt (liten)
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl vispgrädde
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 msk torkad dragon
  • 1-2 msk dijonsenap
  • smör
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • ris eller ugnsstekt potatis

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar.
  2. Stek kycklingen i lite smör i en panna. Salta och peppra. Ta upp och lägg åt sidan.
  3. Skär chorizokorven i skivor (inte för tunna) och stek dem i en stor stekpanna. Ta upp korven och lägg åt sidan, spara fettet i pannan.
  4. Skala och skär morötterna i lite tjockare skivor.
  5. Häll lite vatten i en kastrull och förväll morötterna så de blir ”al dente”. Ställ åt sidan, kokvattnet kan du använda för att späda grytan med.
  6. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  7. Stek löken i pannan med fettet från chorizon. Tillsätt lite smör i pannan samt dragon och chili. Låt steka tills löken är mjuk.
  8. Smula ner kycklingbuljongtärning och häll i vitt vin, låt koka ihop en stund.
  9. Lägg i kyckling, chorizo, crème fraiche och vispgrädde i pannan. Späd med lite morotsspad.
  10. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Tillsätt paprikan i grytan.
  11. Smaka av grytan med dijonsenap. Låt koka ihop ca 15 minuter. Smaka av och se om det behövs mer av något.
  12. Servera med ris eller ugnstekt potatis.