Werners fyllda lövbiff med grönsakspytt
Werners fyllda lövbiff med grönsakspytt
19 ingredienser
Ingredienser
- 4 skivor oxfilé (à 150-180 g) (från "huvudet" på oxfilén)
- smör och matolja att steka i
Fyllning:
- 1 gul lök, finhackad (stor)
- 1 dl persilja, finhackad, helst bladpersilja
- 1 msk kapris
- 2 msk färsk pepparrot, finriven
- 2 äggulor
- 4 msk senap
- 2 msk smör
- 1 krm salt
- vitpeppar, några varv från kvarn
Grönsakspytt:
- 200 g morot, skalade
- 200 g rotselleri, skalad
- 200 g kålrot, skalad
- 100 g färsk haricots verts
- 2 msk smör
- 2 msk matolja
- salt
- peppar
Gör så här
- Fyllning:
- Fräs löken mjuk på svag värme utan att den tar färg. Tillsätt på slutet även den hackade persiljan och fräs den med löken ca 1 min. Låt det kallna.
- Blanda sedan alla ingredienser till fyllningen utom senapen.
- Grönsakspytt:
- Skär morot, rotselleri, kålrot och haricots verts i 1/2 cm stora tärningar.
- Stek grönsakspytten mjuk i smör och matolja utan att den tar färg. Salta och peppra.
- Platta ut filébiffen till ca 2 mm – detta går lättast om man lägger köttet mellan 2 plastpåsar eller gladpack innan man bankar ut köttet.
- Bestryk den ena sidan av lövbiffen med 1 msk senap, dock inte längst ut mot kanten (lämna ca 2 cm rand runt om). Fördela sedan fyllningen ovanpå senapen. Vik ihop lövbiffen och tryck ihop köttkanterna väl. Salta och peppra halvmånarna och stek dem på båda sidor i smör och matolja.
- Lägg upp de fyllda lövbiffarna på varma tallrikar med en sked smör från stekpannan på varje samt grönsakspytten bredvid.
- Kommentar:
- Grönsakspytten steker man naturligtvis klar först. Lövbiffen steks i absolut sista minuten innan den serveras.