Wake up Suzy Q med Espresso Cream Filling

Wake up Suzy Q med Espresso Cream Filling
Foto: TV4

Saftig chokladkaka som fylls och toppas med kaffe- och marshmallowsfrosting.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

10 september 2015
1 h

Du behöver

Kaka

  • 280 ml mjöl
  • 216 g socker (2,4 dl)
  • 32 g osötat kakaopulver (ca 5 msk)
  • 1 tsk bakpulver
  • 2,4 dl mjölk
  • 2 stora ägg
  • 100 g smör

Fyllning/topping

  • 100 g smör
  • 180 g florsocker (3 dl)
  • 300 ml marshmallowfluff
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 msk espressopulver eller kaffepulver

Gör så här

  1. Vispa mjöl, socker, kakaopulver och bakpulver i en skål och ställ åt sidan. I en stor bunke, blanda mjölk, ägg och mjukt smör.
  2. Häll de torra ingredienserna i de våta ingredienserna och vispa på låg hastighet till en jämn smet. Öka hastigheten och blanda tills smeten är helt slät
  3. Häll smeten i en smord kakform (33 x 23 x 5 cm).
  4. Grädda i 175 grader i 25-30 minuter, använd provsticka. Medan kakan svalnar, gör fyllningen.
  5. Fyllning/topping
    Vispa smör, florsocker, marshmallowfluff, espressopulver och vaniljextrakt på hög hastighet tills det är ljust och fluffigt.
  6. När kakan har svalnat, skär den i rektanglar av önskad storlek.
  7. Dela rektanglarna på hälften, bred på fyllningen över hälften av kakan och lägg på locket, toppa med resten av fyllningen.
Kommentera receptet

Fler goda recept