Vit kladdkaka med hallonswirl


Foto: Köket.se
Vit kladdkaka med hallonswirl
10 ingredienser
45 min
Baka ljuvligaste kladdkakan med vit choklad och hallonsylt - perfekt kladdig och lika poppis hos stora som små. Gör bakningen extra enkel med BOB Squeezy!
BOB Squeezy

BOB Squeezy
Med härliga solmogna bär är Squeezy en favorit hos de flesta barnfamiljer.
Läs mer

Ingredienser
- 100 g smör
- 200 g vit bakchoklad
- 3 ägg
- 2 msk ljus sirap
- 0,5 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
Topping
- 2 dl BOB Squeezy Hallon
- florsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Fodra en rund springform (24 cm i diameter) med bakplåtspapper.
- Smält smöret.
- Blanda mjöl, socker, salt och vaniljpulver i en bunke.
- Smält chokladen över vattenbad och rör i det smälta smöret. Tillsätt ägg och sirap. Vispa inte, utan rör bara ihop till en jämn smet.
- Vänd snabbt ned chokladsmeten i bunken med de torra ingredienser och rör om försiktigt.
- Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 5-10 minuter så den får lite yta.
- Ta ut kakan ur ugnen och swirla sylt på kakan. Ställ tillbaka kakan i ugnen ytterligare ca 8 minuter. (totalt 14-17 min)
- Tag ut kakan och låt svalna något. ställ sedan i kylskåp och låt stelna och svalna helt.
TIPS!