Vit kladdkaka med hallonswirl

koket.se
BOB Vit kladdkaka med hallonswirl
Foto: Köket.se

Vit kladdkaka med hallonswirl

10 ingredienser

45 min

Baka ljuvligaste kladdkakan med vit choklad och hallonsylt - perfekt kladdig och lika poppis hos stora som små. Gör bakningen extra enkel med BOB Squeezy!

BOB Squeezy
BOB Squeezy produkter

BOB Squeezy

Med härliga solmogna bär är Squeezy en favorit hos de flesta barnfamiljer.

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner
  • 100 g smör
  • 200 g vit bakchoklad
  • 3 ägg
  • 2 msk ljus sirap
  • 0,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Topping

  • 2 dl BOB Squeezy Hallon
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Fodra en rund springform (24 cm i diameter) med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret.
  3. Blanda mjöl, socker, salt och vaniljpulver i en bunke.
  4. Smält chokladen över vattenbad och rör i det smälta smöret. Tillsätt ägg och sirap. Vispa inte, utan rör bara ihop till en jämn smet.
  5. Vänd snabbt ned chokladsmeten i bunken med de torra ingredienser och rör om försiktigt.
  6. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 5-10 minuter så den får lite yta.
  7. Ta ut kakan ur ugnen och swirla sylt på kakan. Ställ tillbaka kakan i ugnen ytterligare ca 8 minuter. (totalt 14-17 min)
  8. Tag ut kakan och låt svalna något. ställ sedan i kylskåp och låt stelna och svalna helt.
TIPS!
Fler tips!
BOB Kladdkakspannkakor med vit chokladgrädde

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda recept från BOB!

Läs mer