• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Vit kladdkaka med hallon och kolasås

Vit kladdkaka med hallon och kolasås
Kungsörnen loggo NY2
Kungsörnen loggo NY2

Vit kladdkaka med hallon och kolasås

6 steg att laga

9 ingredienser

40 m

Kladdkakan är en solklar familjefavorit. Toppa med hallon och kolasås och den kommer bli oslagbar!

Sockerkaka mix Kungsörnen

Baktips!
Testa även Kungsörnen Sockerkaka mix

Ingredienser

  • 1 förp Kungsörnen Vit Kaddkakamix
  • 1 ägg
  • 125 g smör, smält

Frosting och topping

  • 200 g färskost
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 dl karamelliserad mjölk (+ 3 msk att ringla över kakan)
  • kokos, rostad
  • flingsalt
  • färska hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en form (med löstagbar kant, om 22-24 cm). Blanda kladdkakemixen med ägg och smör tills du får en jämn smet.
  3. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
  4. Låt svalna helt och hållet innan servering, gärna 4 timmar i kyl men helst över natten.
  5. Frosting och topping
    Vispa det rumsvarma smöret tills det är fluffigt. Tillsätt sedan färskost och 0,5 dl karamelliserad mjölk. Vispa tills frostingen är jämn.
  6. Bred ut frostingen över kakan, toppa med färska hallon, ringla kolasås över och strö över flingsalt. Toppa till sist med kokos.
TIPS!