Vit kladdkaka med hallon och kolasås

Vit kladdkaka med hallon och kolasås

9 ingredienser

40 m

Kladdkakan är en solklar familjefavorit. Toppa med hallon och kolasås och den kommer bli oslagbar!

Sockerkaka mix Kungsörnen

Baktips!

Testa även Kungsörnen Sockerkaka mix

Ingredienser

portioner kladdkaka
  • 1 förp Kungsörnen Vit Kladdkakamix
  • 1 ägg
  • 125 g smör, smält

Frosting och topping

  • 200 g färskost
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 dl dulce de leche (+ 3 msk att ringla över kakan)
  • kokos, rostad
  • flingsalt
  • färska hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en form (med löstagbar kant, om 22-24 cm). Blanda kladdkakemixen med ägg och smör tills du får en jämn smet.
  3. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
  4. Låt svalna helt och hållet innan servering, gärna 4 timmar i kyl men helst över natten.

Frosting och topping

  1. Vispa det rumsvarma smöret tills det är fluffigt. Tillsätt sedan färskost och 0,5 dl karamelliserad mjölk. Vispa tills frostingen är jämn.
  2. Bred ut frostingen över kakan, toppa med färska hallon, ringla kolasås över och strö över flingsalt. Toppa till sist med kokos.
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Kladdkaka med fudge- och rockyroadtopping

Tips från Kungsörnen!

För fler enkla bakverk

Läs mer