• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Vit kladdkaka med hallon och brynt smör

kladdkaka med smak av hallongrotta
Foto: Simona Muntean
Simona Muntean
Simona Muntean

Vit kladdkaka med hallon och brynt smör

7 steg att laga

7 ingredienser

50 min + tid i kyl

Magisk kladdkaka med smak av hallongrottor och brynt smör. En helt underbar kaka som du bara måste smaka!

Ingredienser

portioner10 portioner

Kladdkaka

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker

Topping

  • 2 dl hallonsylt
  • florsocker (att sikta över den färdiga kakan)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader, över- och undervärme. Fodra en rund form med löstagbara kanter med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  2. Smält smöret i en kastrull på spisen och bryn det något. Blanda ner resterande ingredienser och rör om till en jämn smet.
  3. Häll smeten i formen.
  4. Förgrädda kakan i mitten av ugnen för 10 minuter så att den får lite yta. Ta sedan ut den från ugnen och klicka sylt som en swirl runt i kakan.
  5. Sätt tillbaka formen in i ugnen och grädda ca 20 minuter tills kakan fått färg och fin yta. Ska vara lite kladdig i mitten.
  6. Låt svalna i kylen.
  7. Servera riktigt kall garnerad med florsocker.