I samarbete med Lakritsfabriken

Vit kladdkaka med citron och lakrits

0 röster
40 min
8
Vit kladdkaka med citron och lakrits
Foto: köket.se

Lakritsfabrikens härliga salta lakrits med hallonsmak.

Lakritsfabriken saltlakrits hallon

Ljuvligt god vit kladdkaka smaksatt med citron och mjuka lakritsbitar!

Visa mer
40 min
8

Du behöver

  • 200 g vit choklad
  • 150 g smör
  • 3 ägg, rumsvarma
  • 2 dl socker
  • 2 krm salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 citron, rivet skal
  • 40 g Lakritsfabriken Rasberry Salty Liqourice
  • smör, till formen
  • ströbröd, till formen
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Smörj och bröa en springform (ca 23 cm).
  2. Smält smöret i en kastrull. Bryt ner den vita chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke. Häll över det smälta smöret och rör ut tills all choklad smält.
  3. Vispa försiktigt ihop ägg, socker, vaniljsocker och salt i en annan bunke. Blanda samman med chokladen. Sikta ner vetemjölet och blanda ihop smeten jämnt. Smaksätt med finrivet citronskal och klipp ner lakritsbitarna i smeten. Rör om och häll upp i formen.
  4. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 20 minuter.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...