Vit chokladpaj med färska jordgubbar

Paj med vit choklad och färska jordgubbar
Foto: Simona Muntean
Simona Muntean
Simona Muntean

Vit chokladpaj med färska jordgubbar

11 ingredienser

45 m

Den här pajen med vit choklad och färska jordgubbar är riktigt enkel att baka och blir drömlikt god!

Ingredienser

portioner10 - 12 bitar

Skal

  • 300 g digestivekex, fint krossade
  • 100 g smör, smält

Kräm

  • 2,5 dl mjölk
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 100 g vit bakchoklad

Garnering

  • färska bär
  • ev färska myntablad (eller citronmeliss)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

Skal

  1. Blanda ingredienserna till pajskalet och tryck i botten och sidorna på en pajform med löstagbara kanter. Använd baksidan av en matsked eller botten på ett glas.
  2. Grädda i mitten av ugnen för ca 8–10 minuter. Ta ut och låt den kallna helt.

Kräm

  1. Blanda mjölk, vispgrädde, strösocker och vaniljsocker samt vetemjöl i en kastrull och värm upp på spisen. När sockret har smält och blandningen börjar koka så lägg i smöret under fortsatt vispning.
  2. Koka upp och låt sedan sjuda under vispning tills krämen har fått en tjock konsistens.
  3. Ta bort från spisen och blanda i chokladen. Rör om tills chokladen har smält.
  4. Häll krämen i det kalla pajskalet, låt den svalna och kyl sedan den ett par timmar innan servering.

Garnering

  1. Garnera med färska bär och blad precis innan servering.