Vit chokladpaj med färska jordgubbar

70 röster
45 m
10-12 bitar
Paj med vit choklad och färska jordgubbar
Foto: Simona Muntean

Den här pajen med vit choklad och färska jordgubbar är riktigt enkel att baka och blir drömlikt god!

Visa mer
45 m
10-12 bitar

Du behöver

Skal

  • 300 g digestivekex, fint krossade
  • 100 g smör, smält

Kräm

  • 2,5 dl mjölk
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 100 g vit choklad

Garnering

  • färska bär
  • myntablad, (eller citronmeliss)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skal
    Blanda ingredienserna till pajskalet och tryck i botten och sidorna på en pajform med löstagbara kanter. Använd baksidan av en matsked eller botten på ett glas.
  3. Grädda i mitten av ugnen för ca 8–10 minuter. Ta ut och låt den kallna helt.
  4. Kräm
    Blanda mjölk, vispgrädde, strösocker och vaniljsocker samt vetemjöl i en kastrull och värm upp på spisen. När sockret har smält och blandningen börjar koka så lägg i smöret under fortsatt vispning.
  5. Koka upp och låt sedan sjuda under vispning tills krämen har fått en tjock konsistens.
  6. Ta bort från spisen och blanda i chokladen. Rör om tills chokladen har smält.
  7. Häll krämen i det kalla pajskalet, låt den svalna och kyl sedan den ett par timmar innan servering.
  8. Garnering
    Garnera med färska bär och blad precis innan servering.
22 mars 2019
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...