Den här pajen med vit choklad och färska jordgubbar är riktigt enkel att baka och blir drömlikt god!
Ingredienser
10 - 12 bitar
Skal
300 g digestivekex, fint krossade
100 g smör, smält
Kräm
2,5 dl mjölk
2,5 dl vispgrädde
0,75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
0,75 dl vetemjöl
75 g smör
100 g vit bakchoklad
Garnering
färska bär
ev färska myntablad (eller citronmeliss)
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Skal
Blanda ingredienserna till pajskalet och tryck i botten och sidorna på en pajform med löstagbara kanter. Använd baksidan av en matsked eller botten på ett glas.
Grädda i mitten av ugnen för ca 8–10 minuter. Ta ut och låt den kallna helt.
Kräm
Blanda mjölk, vispgrädde, strösocker och vaniljsocker samt vetemjöl i en kastrull och värm upp på spisen. När sockret har smält och blandningen börjar koka så lägg i smöret under fortsatt vispning.
Koka upp och låt sedan sjuda under vispning tills krämen har fått en tjock konsistens.
Ta bort från spisen och blanda i chokladen. Rör om tills chokladen har smält.
Häll krämen i det kalla pajskalet, låt den svalna och kyl sedan den ett par timmar innan servering.
Garnering
Garnera med färska bär och blad precis innan servering.