Vit chokladkaka med jordgubbar
Vit chokladkaka med jordgubbar
10 ingredienser
1 h
Sommarens godaste fika! Denna paj med vit choklad och jordgubbar kommer gästerna älska. Dessutom den perfekta desserten till midsommar.
Ingredienser
- 100 g vit bakchoklad
- 200 g smör
- 2 citroner
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 200 g jordgubbar
Till servering:
- florsocker
- vispgrädde
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hacka chokladen och smält den med smöret i en kastrull. Tillsätt rivet citronskal och citronsaft efter smak – jag gillar mycket syrlighet.
- Häll chokladblandningen i en skål och rör försiktigt ner strösockret.
- Knäck i äggen och blanda. Sikta ner vetemjöl och vaniljsocker och rör om tills det precis blivit en jämn smet.
- Hacka jordgubbarna och blanda ner dem i smeten.
- Täck en springform (ca 20 cm i diameter) med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i ugnen i ca 25 minuter.
- Låt kakan svalna helt, gärna övertäckt i kylen. Pudra över florsocker och servera med vispad grädde.