Vit chokladkaka med jordgubbar

vit chokladpaj med jordgubbar  1
Foto: Lina Edenberg Adamo
Helan shabani profilbild
Helan shabani profilbild

Vit chokladkaka med jordgubbar

10 ingredienser

1 h

Sommarens godaste fika! Denna paj med vit choklad och jordgubbar kommer gästerna älska. Dessutom den perfekta desserten till midsommar.

Ingredienser

portioner
  • 100 g vit bakchoklad
  • 200 g smör
  • 2 citroner
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g jordgubbar

Till servering:

  • florsocker
  • vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka chokladen och smält den med smöret i en kastrull. Tillsätt rivet citronskal och citronsaft efter smak – jag gillar mycket syrlighet.
  3. Häll chokladblandningen i en skål och rör försiktigt ner strösockret.
  4. Knäck i äggen och blanda. Sikta ner vetemjöl och vaniljsocker och rör om tills det precis blivit en jämn smet.
  5. Hacka jordgubbarna och blanda ner dem i smeten.
  6. Täck en springform (ca 20 cm i diameter) med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i ugnen i ca 25 minuter.
  7. Låt kakan svalna helt, gärna övertäckt i kylen. Pudra över florsocker och servera med vispad grädde.