Vispad fetaostdipp med rostat libabröd

Vispad fetaostdipp med rostat libabröd
Foto: Eva Hildén

Vispad fetaostdipp med rostat libabröd

14 ingredienser

15 min

Vispar du fetaost får du en riktigt fluffig dipp! Dippen är perfekt bas som du kan att toppa med vad du än känner för. Det som gör den här dippen extra speciell och smakrik är en fruktig och fräsch pepparsås gjord på mild jalapeño.

Ta fram det bästa med Tabasco
Tabasco grön pepparssås

Ta fram det bästa med Tabasco

TABASCO® pepparsåser tar fram det bästa i maten och förhöjer även andra råvarors smak i det du tillagar.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 150 g fetaost
  • 2 dl medelhavsyoghurt (10 %)
  • 0,5 dl färskost
  • 1 msk TABASCO® Grön pepparsås

Rostat libabröd

  • 2 libabröd
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk sumak
  • Maldon havssalt

Servering

  • granatäpplekärnor (färska eller frysta, tinade)
  • pistagenötter, grovhackade
  • sumak
  • olivolja
  • tomat, ugnsrostade
  • zucchini, grillad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smula fetaosten i en bunke. Tillsätt yoghurt, färskost och TABASCO® Grön pepparsås. Vispa med elvisp till en slät och fluffig kräm. Lägg upp i en skål och toppa med valfria tillbehör (se tips nedan).

Rostat libabröd

  1. Skär bröden i bitar och lägg på en plåt med bakpapper. Pensla med olivolja runt om. Krydda med sumak och en nypa havssalt. Sätt in i mitten av ugnen och rosta brödbitarna tills de har blivit knapriga och har fått fin färg, ca 5 minuter.

Servering

  1. Toppa dippen med granatäppelkärnor och grovhackade pistagenötter. Krydda med sumak och ringla över en god olivolja.
  2. Servera dippen med det rostade libabrödet. Det är också gott att lägga på ugnrostade tomater, grillad zucchini eller valfria grönsaker.
TIPS!
Fler tips!
Tabasco Chicken tikka masala med gurkraita

Fler tips!

Fler tips och goda recept från Tabasco hittar du här!

Läs mer