Vinkokt kalvstek med rotsaker

0 röster
4
Vinkokt kalvstek med rotsaker
Foto: TV4

Köttet kan med fördel kokas i god tid. Låt det i så fall svalna i buljongen. Värm köttet och koka grönsakerna strax före serveringen.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • ca 1 kg kalvstek med ben
  • 2,5 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • salt
  • 8 svartpepparkorn
  • 2 stora morötter
  • 1 klyfta rotselleri
  • 1 purjolök

Gör så här

  1. Lägg köttet i en gryta, slå på vin och vatten och smula ner buljongtärningen. Koka upp, skumma ytan, lägg i pepparkornen och salta efter smak.
  2. Koka sakta under lock ca 1 timme, eller tills köttet lätt kan lossas från benen. Ta upp köttet och håll det varmt under folie.
  3. Strimla grönsakerna och koka dem ca 5 minuter i buljongen. Ta upp dem med hålslev. Koka ihop buljongen på hög värme utan lock. Skiva köttet, slå skyn över och servera med grönsakerna.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept