Viltbiffar med päramos och brunsås

NYHET
koket.se
Viltbiffar med päramos och brunsås
Foto: TV4
Lucas Eriksson
Lucas Eriksson

Viltbiffar med päramos och brunsås

26 ingredienser

45 min

Lucas bjuder på saftiga viltbiffar med krämigt potatismos och klassisk brunsås. Enkel vardagsmat när den är som bäst.

Tips! Blir det några biffar över går de perfekt att frysa in!

Se Lucas Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Biffar

  • 1 dl ströbröd (glutenfritt)
  • 2 dl grädde
  • 1 gul lök
  • 500 g viltfärs
  • 200 g fläskfärs (eller späck)
  • 2 msk viltfond
  • 1 msk kryddpepparkorn, mortlade
  • salt
  • peppar

Potatismos

  • 500 g mjölig potatis
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 100 g smör
  • muskot, riven
  • salt
  • peppar

Brunsås

  • 100 g smör, brynt
  • 3 dl grädde
  • 2 msk viltfond
  • 1 dl mjölk
  • majsstärkelse
  • 1 msk kryddpepparkorn, mortlade
  • salt
  • peppar

Råröda lingon

  • 2 dl lingon
  • 5 msk strösocker

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Värm grädde, mjölk och smör i en kastrull. Det går bra att bryna smöret för mer smak.
  3. Blanda gräddblandningen med den kokta potatisen. Smaksätt med muskot, salt och peppar till önskad smak.

Rårörda lingon

  1. Blanda lingon med socker, ställ åt sidan.

Sås

  1. Blanda alla ingredienser och koka ihop till en fin sås, låt reducera. Red av om så önskas med majsstärkelse.

Biffar

  1. Hacka löken och fräs mjuk i olja.
  2. Blanda alla ingredienser till biffarna, om ni har stekfläsk, hacka det fint innan. Tillsätt även stekt lök.
  3. Forma till önskad storlek och stek i smör och olja på medelhög värme så de får en fin yta. Värm sedan i ugnen på 120*C tills de är genomstekta.
  4. Servera med råröda lingon, brunsås och mos.