Nuoc Cham-dressing
Blanda alla ingredienserna till dressingen. Ställ åt sidan.
Sallad
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj i iskallt vatten tills nudlarna är kalla. Låt rinna av i durkslag.
Hoisintofu
Torka av tofun och skär i stora tärningar. Lägg tofun i en bunke med majsstärkelsen och vänd runt så alla tofubitar täcks av stärkelsen.
Stek tofun frasig i generöst med olja. Häll på hoisinsås och limesaft och vänd runt ordentligt så alla bitar täcks av den goda såsen.
Sallad
Bryt salladen i stora munsbitar. Skär gurkan och morötterna i tunna strimlor, gärna med en grönsaksstrimlare.
Skiva salladslöken tunt och plocka örterna. Hacka jordnötter.
Lägg grönsaker och nudlar i portionsskålar eller en stor skål. Lägg på tofu, häll över dressingen, toppa generöst med örter och strö på jordnötter, groddar och rostad lök.
Glöm inte att matsortera rester från frukt och grönsaker för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda nudelsallad. /Köket-redaktionen