Vietnamesisk nudelsallad med hoisintofu

42 röster
20 m
4
Vietnamesisk nudelsallad med hoisintofu

Fräsch sallad med massor av smak och olika konsistenser med en underbart god dressing. Salladen toppas med krispig hoisin-tofu.

20 m
4
4 portioner

Du behöver

Nuoc Cham-dressing

  • 3,5 limefrukter, pressad saft
  • 5 msk fisksås
  • 4 msk strösocker
  • 1 dl vatten
  • 3 klyfta vitlök, rivna
  • 1-2 röda chilifrukter, tunt skivade

Sallad

  • 350 g risnudlar
  • 1 isbergssallad (litet)
  • 1 gurka (liten)
  • 2 morötter
  • 4 salladslökar
  • 2 kruka mynta (från asiatisk livs)
  • 2 kruka färsk koriander (från asiatisk livs)
  • 1 dl jordnötter
  • 150 g böngroddar, färska
  • 0,5 dl lök, rostad

Hoisintofu

  • 400 g tofu (extra fast)
  • 2 msk majsstärkelse
  • 3 msk hoisinsås
  • 0,5 limefrukt, pressad saft
  • matolja (neutral att steka i)

Gör så här

  1. Nuoc Cham-dressing
    Blanda alla ingredienserna till dressingen. Ställ åt sidan.
  2. Sallad
    Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj i iskallt vatten tills nudlarna är kalla. Låt rinna av i durkslag.
  3. Hoisintofu
    Torka av tofun och skär i stora tärningar. Lägg tofun i en bunke med majsstärkelsen och vänd runt så alla tofubitar täcks av stärkelsen.
  4. Stek tofun frasig i generöst med olja. Häll på hoisinsås och limesaft och vänd runt ordentligt så alla bitar täcks av den goda såsen.
  5. Sallad
    Bryt salladen i stora munsbitar. Skär gurkan och morötterna i tunna strimlor, gärna med en grönsaksstrimlare.
  6. Skiva salladslöken tunt och plocka örterna. Hacka jordnötter.
  7. Lägg grönsaker och nudlar i portionsskålar eller en stor skål. Lägg på tofu, häll över dressingen, toppa generöst med örter och strö på jordnötter, groddar och rostad lök.
  8. Glöm inte att matsortera rester från frukt och grönsaker för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda nudelsallad. /Köket-redaktionen
18 januari 2020