Vietnamesisk fläskfärs i salladsblad
Vietnamesisk fläskfärs i salladsblad
16 ingredienser
20 m
Underbart doftande fläskfärs med chili, salladslök och lime. Serveras i salladsblad med mynta och koriander.
Se Leila Lindholm laga receptet

Ingredienser
- 500 g fläskfärs
- 1 klyfta vitlök
- 3 msk fisksås
- 2 msk japansk soja
- 1 limefrukt, saft av
- 1 mild röd chilifrukt
- 2 salladslökar
- 1 hjärtbladsallad
- 1 kruka mynta
- 1 kruka koriander
- olivolja
- flingsalt
- svartpeppar, nymalen
- jasminris, kokt
- sweet chilisås
- limefrukt, till servering
Gör så här
- Bryn färsen med hackad vitlök i olivolja.
- Tillsätt fisksås, soja och limesaft, låt puttra i cirka 5 minuter.
- Blanda färsen med finhackad chili och fint skivad salladslök. Smaksätt med flingsalt och svartpeppar.
- Fyll lite färs i varje salladsblad och toppa med mynta- och korianderblad. Servera med kokt jasminris, sweet chilisås och lime.