Varma dubelmackor med ost och skinka

Varma dubelmackor med ost och skinka
Foto: TV4

Till de här mackorna behöver du en smörgåsgrill eller ett våffeljärn. Den bredda sidan på smörgåsarna ska vara utåt, så att bordsmargarinet ger brödet en krispig, gyllene yta. Servera som mellanmål, lunch eller kvällsrätt med ett glas öl.

26 januari 2009
6

Du behöver

  • 12 skivor vitt formbröd
  • 6 skivor kokt skinka
  • 6 ananasringar
  • 6 tjocka ostskivor
  • 6 tunna tomatskivor
  • senap
  • smörgåsmargarin

Gör så här

  1. Bre brödskivorna med ett tunt lager bordsmargarin. Lägg ut 6 skivor på smörpapper med den bredda sidan nedåt. Bre på senap.
  2. Fördela skinka, ananasringar, ostskivor och tomatskivor på brödskivorna. Lägg på de återstående brödskivorna med den bredda sidan uppåt.
  3. Grilla smörgåsarna i smörgåsgrill i 4-5 minuter eller tills de fått vacker, gyllene färg och osten smält. Servera genast.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept