Varm grönsakssås till fisk

0 röster
4
Varm grönsakssås till fisk
Foto: TV4

Piffa upp den kokta fisken eller gratängen med en grönsakssås.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 120 g hackad röd och grön paprika
  • 1 liten zucchini
  • 100 g färska champinjoner
  • 1 tsk smör
  • 1 tsk vetemjöl
  • 5 dl fiskbullar
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Hacka den röda och gröna paprikan. Ansa zucchinin och hacka den. Skiva champinjonerna.
  2. Smält smöret och ta av kastrullen från plattan. Rör ner mjölet och spä med lite av buljongen från fiskkoket. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och spä med resten av buljongen, lite i taget.
  3. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Häll i matlagningsgrädden och grönsakstärningarna. Krydda med salt och peppar.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept