Varm choklad med chokladbomb


Foto: Köket.se
Varm choklad med chokladbomb
4 ingredienser
45 min
Så här gör du varm choklad 2.0! Mjölkchokladbomber fyllda med O'boy och marshmallows som smälter när du häller varm mjölk på - så roligt sätt att servera en kopp varm choklad.

Ingredienser
- 200 g Marabou mjölkchoklad
Fyllning
- ca 2 dl O’boy Original
- 4 msk marshmallows
Servering
- 1 l mjölk
Gör så här
- Smält chokladen i mikron eller över ett vattenbad. Låt svalna lite.
- Fördela den smälta chokladen i 8 st runda silikonformar. Vänd sedan formarna fram och tillbaka i olika riktningar för att chokladen ska bli jämnt fördelad. Använd en silikonpensel för att pensla och se till att formarna verkligen täcks överallt och hela vägen upp till kanten.
- Spara den choklad som blir över för att drissla över chokladbomberna senare.
- Ställ in formarna i kylskåpet för att stelna, ca 20 minuter.
- Tryck ut chokladskalen försiktigt ur formarna. Fyll 4 av skalen med O’boy och marshmallows.
- Värm en tallrik i mikron eller i ugnen. Ta sedan försiktigt de 4 resterande chokladskalen och tryck försiktigt mot den varma tallriken så kanten smälter lite. Limma sedan ihop med de fyllda halvorna så det blir runda chokladbomber. Ställ in i kylskåpet ytterligare 10 minuter för att stelna.
- Lägg ner bomberna i koppar eller glas, häll över varm mjölk och se hur de öppnar sig.
TIPS!