
Bästa sommartårtan med maräng

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Du behöver
Sockerkakssmet
- 75 g smör
- 1 dl socker
- 4 äggulor
- 3 msk mjölk
- 1,5 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
Maräng
- 4 äggvitor
- 2 dl socker
- 50 g flagad mandel
Fyllning
- 2 dl vispgrädde
- 300 g bär, björnbär, blåbär, hallon, jordgubbar
Gör så här
- Sätt ugnen på 150-175 grader.
- Sockerkaksbotten
Lägg bakplåtspapper i en långpanna eller ugnssäker form (15 x 25 cm). - Rör fett och socker poröst.
- Separera äggulor och äggvitor och ställ vitorna åt sidan.
- Rör ner en ägggula i taget i smeten.
- Tillsätt mjölken och mjölet blandat med bakpulvret.
- Rör till en jämn smet.
- Maräng
Vispa äggvitor med hälften av sockret till fast skum. Vänd ner resten av sockret. - Tårtbotten
Bred ut sockerkakssmeten i pannan, bred marängen ovanpå. - Strö över flagad mandel.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
- Lyft kakan ur långpannan med hjälp av bakplåtspappret. Låt svalna på pappret.
- Dela kakan på mitten.
- Lägg ihop halvorna med grädde och bär emellan.
Tips!

27 juni 2011
Laddar fler recept...